اعضای هیئت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری در مشهد انتخاب شدند اسلوونی هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت پیش بینی مشارکت ۷۰ درصدی در انتخابات ریاست جمهوری نشست سازمان ملل برای ادای احترام به شهید آیت الله رئیسی معاون وزارت خارجه روسیه: سیاست مسکو پیرامون تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تغییر نکرده است رسانه‌های عبری از تهدید اسرائیل از سوی مصر خبرداد اردوغان: حمله به اردوگاه آوارگان «پایان انسانیت» بود سخنگوی ستاد انتخابات: تاکنون ثبت‌نام از ۳ داوطلب ریاست‌جمهوری قطعی شده است (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور سوریه با رهبر انقلاب دیدار کرد | حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: مقاومت هویت ممتاز سوریه است؛ این ویژگی مهم باید محفوظ بماند اعتبارنامه نمایندگان چیست و چگونه بررسی می‌شود؟ بررسی ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی برای کاهش آمار طلاق در خراسان رضوی وزیرخارجه فرانسه: بعضی کشورها با به رسمیت شناختن فلسطین به دنبال ژست سیاسی برای انتخابات اروپا هستند شهید رئیسی چگونه مدیران کشور را انتخاب می‌کرد؟ + فیلم صدور اطلاعیه شماره یک ستاد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری همایش «سرآغاز حرفه‌‌گرایی» ویژه روان‌شناسان و مشاوران استان در مشهد برگزار شد | شهید رئیسی در حوزه مشاوره به‌دنبال تخصص‌گرایی بود رایزنی سرپرست وزارت خارجه ایران و وزیرخارجه ارمنستان ازدواج آسان موجب آرامش، نظم و پیشرفت در جامعه می‌شود مناظرات انتخاباتی ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ انجام می‌شود رنجبرزاده: بازشماری آرا خلاف آیین‌نامه است سازمان جهانی بهداشت: شرایط در غزه «به شدت فاجعه‌بار» است
سرخط خبرها
چرا چنین اتفاقی افتاد؟

مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته

  • کد خبر: ۳۱۳۸۰
  • ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۹
مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته
هفته گذشته جدی‌ترین و مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته اتفاق افتاد

هدی جاودانی/ شهرآرانیوز، ماجرا از رودخانه گالوان واقع در منطقه کوهستانی دورافتاده و مورد مناقشه لداخ در هیمالیا آغاز شد. حداقل 20سرباز هندی جان‌ باختند و بسیاری نیز مجروح شدند. اما تلفات این واقعه به‌نظر بیشتر از این‌هاست، چراکه تاکنون تنها دهلی‌نو به‌صورت رسمی آمار خود را اعلام کرده و پکن از ارائه جزئیات مربوط به این درگیری، طفره رفته است.

 

اما دقیقا چه اتفاقی افتاد؟ در شب پانزدهم ژوئن، حدود صدهاسرباز چینی و هندی در تاریکی، جنگی تن‌به‌تن را آغاز کردند. طبق توافق دوطرفه‌ای که در گذشته صورت گرفته بود، هیچ‌کدام از طرفین به سلاح‌ گرم مجهز نبودند و باوجود تلفات به‌بارآمده، سربازان تنها با مشت و سنگ و میله‌های چوبی و فلزی به جان یکدیگر افتاده بودند.

 

البته درگیری اخیر درپی دیگر تنش‌های گذشته میان دو کشور رخ داده و سابقه‌دار بوده است. چرا چنین اتفاقی افتاد؟ درگیری مرگ‌بار اخیر به عقیده بسیاری کاملا غافلگیرانه بود. در سال‌های اخیر شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، به‌نظر با تعهد به توافقی دوطرفه، رابطه دو کشور را به ثبات رسانده بودند و اختلافات متعدد خود- اعم از مناقشه طولانی‌مدت بر سر حدود قلمرو خود- را کنار گذاشته بودند.

 

اما برخلاف این میزان از دیپلماسی، تنش‌های اخیر نشان داده است که در غیاب مذاکراتی جدی و حل همیشگی مسئله منطقه مورد مناقشه، رابطه دو کشور کماکان به سردی می‌گراید. در ادامه چه پیش خواهد آمد؟

 

درحالی‌که درگیری خشونت‌بار چین و هند یکی از رخدادهای مهم مرزی چند دهه اخیر است، این احتمال وجود دارد که به‌خاطر توجه کشورهای دنیا به مسائل دیگر، این ماجرا به‌عنوان یک رویداد انحرافی به‌‌سرعت به فراموشی سپرده شود.

 

اما نادیده‌ گرفتن این اختلاف، اشتباه بزرگی خواهد بود. درست است که شی و مودی، هر دو به‌‌دنبال رابطه‌ای باثبات برای کشورهای خود هستند، اما دو کشور هنوز انگشت اتهام را به سوی یکدیگر نشانه رفته‌اند و مادامی که جاه‌طلبانه خواستار گسترش قلمرو خود باشند، تنش‌های بیشتر میان آن‌ها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->